18 Ağustos 2012 Cumartesi

Cevizli Ev Baklavası Tarifi

0 yorum

**CEVİZLİ EV BAKLAVASI TARİFİ**


 

 **CEVİZLİ EV BAKLAVASI**

MALZEMELER:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
  • 2 veya 3 su bardağı öğütülmüş ceviz
  • 1 paket margarin veya tereyağı (250 gram)
  • Hamuru açmak için nışasta
ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI: Hamurumuzu yoğurmak için yağ, yumurta,yoğurt ve sirkeyi yoğurma kabına koyalım.Elimizle karıştırıp un ve kabartma tozunu ilave edelim.Unu yavaş yavaş eklersek kıvamı daha iyi anlarız.Hamurumuzu yoğurduktan sonra 40 minik bezeye ayıralım.5-10 dakika dinlendirelim.Her bir bezeyi nışastayla çay tabağı büyüklüğünde açalım.Aralarına nışasta serpelim.Bu şekilde onar  guruplar yapalım.her onlu gurubu nışastayla tepsimizin büyüklüğünde açalım.Yağlanmış tepsimize koyalım ve aralarına ceviz serpelim.Baklava dilimi şeklinde keselim.Üzerine yağımızı eritip gezdirelim ve önceden ısıtılmış fırına verelim.Güzelce kızardıktan sonra çıkarıp soğumasını bekleyelim.Şerbetimizi de şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alalım.Almadan önce limon suyumuzu ekleyelim.Baklavamız soğuduktan sonra üzerine ılık şerbeti dökelim.AFİYET OLSUN......


DİĞER TARİFLER İÇİN TIKLAYINIZ... 

Yorum Yapmayı Unutmayınız.

Blogger tarafından desteklenmektedir.