18 Ağustos 2012 Cumartesi

Tepsi Kadayıfı

0 yorum


**TEPSİ KADAYIFI**

MALZEMELER:

500 gram tel kadayıf
100 gram tereyağı
1 su bardağı veya daha fazla iri kıyılmış ceviz fındıkta olabilir
Ayrıca 50 gram tereyağı üzeri için
2 tatlı kaşığı pekmez

ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:Kadayıfı genişce bir tebsiye alıp didikleyin.Tereyağını eritip kadayıfın üzerine döküp harmanlayın.Fırın tepsisini yağlayın.1 tatlı kaşığı pekmezide sürün.Kadayıfın yarısını döşeyin elinizle iyice bastırın.Üzerine cevizleri veya fındıkları serpin kalan kadayıfıda üzerine yine bastırarak döşeyin.Üzerine 5o gramlık tereyağını minik parçalara kesip aralıklı olarak yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırına verin.Nar gibi kızarınca üzerine kalan 1 tatlı kaşığı pekmezi sürüp bir başka tepsiye ters çevirip tekrar fırına verin iyice kızarınca fırından alın ve soğumaya bırakın.Kadayıfımız soğurken şeker ve suyu ocağa alın kaynatın.Ocaktan almadan limon suyunu ekleyin ve soğumuş olan kadayıfın üzerine gezdirin.AFİYET OLSUN......

Yorum Yapmayı Unutmayınız.

Blogger tarafından desteklenmektedir.