18 Ağustos 2012 Cumartesi

Şekerpare Tarifi

0 yorum

****SEKERPARE****

MALZEMELER:
 3 adet yumurta(birinin sarısını ayırıyoruz)
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
6 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN: 4 subardağı şeker
4,5 su bardağı su
Mercimek bütüklüğünde limon tuzu veya 1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:Öncelikle şeker ve suyu ocağa alıp kaynatalım.Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra limon suyu yada limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım..Yumuşamış margarini yoğurma kabına alıp un ve kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeleri ilave edip karıştıralım..Kabartma tozunu unla karıştırıp yavaş yavaş ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım..hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp aşağıda resimde görüldüğü gibi küçük rulo yapıp yağlanmış tepsiye dizelim..Tüm hamuru aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine çatalın alt kısmıyla bastırıp yassılaştıralım..üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190-200 derece arasındaki fırına verelim..Altı üstü güzelce kızardıktan sonra fırında alalım..İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerine soğumuş şerbeti gezdirelim..Üzerini kapamayın çok yumuşarsa güzel olmaz..üzerini ben cevizle süsledim..Siz ister fındık yada hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz..AFİYET OLSUN....


Yorum Yapmayı Unutmayınız.

Blogger tarafından desteklenmektedir.